4 Haziran 2018 Pazartesi

Geleceğin Pil Teknolojileri 1: Ravent Suyundan Pil

Ravent suyundan Pil
Bu tür piller enerji devriminin gizli yıldızları arasında kabul edilmekte. Redox akış pilleri,  hemen hemen her boyutta üretilebilmektedir, çünkü elektriği bir elektrolit sıvısı yardımıyla depolarlar. Daha fazla sıvı aynı zamanda daha fazla depolanmış enerji anlamına gelmektedir ve işte bu yüzden yer altı mağaralarının çok geçmeden devasa pil tanklarına dönüştürülmesi beklenmektedir.

Ravent Bitkisiyle Redoks Akış  Pilleri Geleceğin Pil Teknolojilerinde Önemli Bir Yer  Bulabilir.
Akış pilleri teknolojisindeki temel sorundan bahsedelim: Şimdiye kadar, pahalı vanadyum tuzları maliyetleri bir hayli artırmaya devam etti ve hala da devam etmekte. Bu yüzden Harvard Mühendislik ve Uygulamalı Bilimler Okulu'ndan Michael Aziz tarafından yönetilen ve alternatif arayışında olan bir ekip, yaklaşık 10.000 organik molekül verisi içeren bir kütüphaneyi taramayı sürdürüyor.  Araştırmacılar, bitkisel  tıp alanında müshil olarak kullanılan antrakinon madde sınıfında aradıkları şeyi buldular. Ekip bu maddenin elektrolit olarak vanadyum görevini göreceğini düşünüyor. Aziz, ayrıca “çok ucuzlar” diyor. Test ettikleri bu madde, ravent bitkisinde de çok benzer bir formda bulunabilmekte ve ayrıca  bitkilerden de elde edilebilir özellikte.
Aziz'e göre, kilovat-saat başına 20 € 'luk bir depolama kapasitesinin tesisi, normal maliyetlerin sadece üçte birine denk düşecek. 
Vanadyum Tuzları ile Ravent Bitkisi Enerji Yoğunluğu ve Maliyet Karşılaştırması
Bununla birlikte çalışma ekibinin halen mevcut bulunan bir zayıflığı ortadan kaldırması gerekiyor.
Ravent-kinon,   vanadyum metal tuzları kadar kararlı değildir. Şimdiye kadar, bilim adamları herhangi bir ölçülebilir bozulma olmaksızın 100 şarj döngüsünü ispatlayabildiler ise de ticari bir versiyon için 10.000 civarında bir döngü kapasitesi öngörülüyor.

Hiç yorum yok: