25 Haziran 2018 Pazartesi

Geleceğin Pil Teknolojileri-2 : Enerji Deposu Olarak Şehrin Tümü

Şunu biliyoruz ki büyük şehirlerde bulunan herkes bir şeyleri kendi usulünce halleder. Bu enerji temini açısından da böyle . Bazıları çatıda bir fotovoltaik sistem kurup işletir, diğerinin garajda hiçbir işe yaramadan atıl duran bir bataryasıyla elektrikli arabası vardır ve yan tarafta bir kamu kurumu kendi kullanımı için kojenerasyon tesisini çalıştırmaktadır. Neden tüm bu sistemler ve daha fazlası devasa bir elektrik bataryası ile birleştirilerek merkezi olarak yönetilmesin? Bunun işe yarayıp yaramadığı, araştırmacıların Ruhr bölgesinde iki şehir için bir yıllık saha denemesinde 2017 yılında simüle edildi ve daha sonra pratik olarak test edildi. Bir yazılım, elektriği kimin sağlayabileceğine bir enerji deposunun hala doldurulması gerekip gerekmediğine ya da ek olarak bir kombine ısı ve enerji santralini devreye almaya gerek olup olmadığına karar verdi.

Eine ganze Stadt als Speicher
Gelecekte Tüm Bir  Şehir Enerji Depolamada Büyük Bir Pil Olarak Kullanılabilecek.
Böyle bir "Büyük Şehir Elektrik Bataryası", böyle küçük sistemlerin esnekliğinden yararlanır ve büyük yatırımlar yapmadan oluşturulabilir. Çünkü enerji üreteçleri ve depoları zaten mevcut ve şebekeye bağlılar. Amaç, güç tüketimindeki dalgalanmaların etkilerini asgariye indirebilmek. Buna uygun olarak, büyük akü sistemlerine lere ve yeni güç hatlarına olan talep azalmaktadır. 

TU Dortmund yönetimindeki ekibin araştırmalarına göre, Ruhr bölgesinde bulunan iki şehrin toplam depolama kapasitesi üç ila beş megawatt.saat dolaylarında. Almanya ölçeğinde hesaplandığında, mevcut pompaj depolamalı hidroelektrik tesislerinin kapasitesini aşan bir potansiyelin söz konusu olduğu ortaya çıkmıştır. 

Hiç yorum yok: