7 Eylül 2018 Cuma

Mikro-Led Üretim Yarışı. Şu anda Apple Önde Gidiyor

(Haberi vermeden önce şunu belirtmek isterim ki Mikro Led Teknolojisi arka plan aydınlatmanın (LCD) giderek eskiyen bir teknolojiye dönüşmesi ve tıpkı OLED teknolojisinde olduğu gibi kendisi ışık kaynağı olan led elemanların kaliteli bir şekilde görüntü oluşturmasıyla gelecekte piyasada hakim olması beklenen ileri teknoloji gerektiren bir üretim teknolojisidir.) 

Mikro-Led Teknolojisi Geliyor. Apple Lider Olmakta Kararlı!


Üretime hazır ilk mikro LED ekranlar Apple'dan gelecek. Patent dünyasına bir bakış,Yolé (Singapur )firmasının analistleri bu sonuca götürdü. Büyük formatlı ekranların pazarda üç ila beş yıl içinde görülmesi beklenirken, öncesinde daha küçük boyuttaki AR ve baş üstü ekranlar geliyor. 

Çok sayıda şirket mikro-LED teknolojisi üzerinde çalışmalarını sürdürmekte. Elektronik Ekran Konferansında, IHS analisti Paul Gray, önündeki Keynote yazılımı yardımıyla "Sadece Çin'de 1500 üreticiyi bulan üretici sayısını takip etmeyi artık bıraktık” diyerek bu alanda ekran endüstrisinin yaşadığı hareketliliği izleyicilerin olayı anlamasına yardımcı oluyor.

Şu anda, özellikle Samsung Büyük Formatlar teknolojisinden faydalanmaya gayret ediyor. Sene başında tanıtımı yapılan ve Güney Korelilerin son derece yerinde bir şekilde “Duvar “ olarak isimlendirdiği 146 inç bir televizyon prototipi bunun için atılan önemli bir ara adım olarak görülebilir. Bununla birlikte, söz konusu ürün toplu üretim için hala çok yüksek fiyatlı. Tayvanlı üretici AUO, otomotiv sektörüne odaklanmakta olup son zamanlarda otomotiv sektörü için 12,1 inçlik bir ekranın tanıtımını yaptı. Ürün henüz bir prototip aşamasında.

Mikro Led Teknolojisi Gelecekte Başta Ekranlar Olmak Üzere Pek Çok Alanda Daha Fazla Kendini Hissettirecek
Sony daha 2012 yılında ilk kullanıma hazır mikro LED ekranını tanıtmıştı ancak akabinde teknolojinin ciddi şekilde geliştirilmesi mümkün olmadı . Apple’in 2014 yılında mikro LED teknoloji şirketi Luxvue'yi satın almasının peşinden, birçok şirket teknoloji yarışına satın alma ve iş geliştirme projeleriyle dahil oldu. Yolé Développement'a göre, bunlar arasında bilhassa Google, Samsung, LG ve Intel bulunuyor. 

Teknolojinin lideri Apple 
Yolé teknolojiye öncülük eden oyuncunun şaşırtıcı bir şekilde Apple olduğunu saptadı . Şaşırtıcı Bu şaşkınlığın asıl sebebi, Kaliforniyalıların görüntü geliştirme konusunda hiçbir tecrübesi olmaması ve ve teknolojinin üretim aşamalarının çok karmaşık olmasıdır. Yole’e göre .Californialılar geliştirme öncülerinden Sony ve Sharp den daha sonra teknoloji geliştirme işine girişmiş olsa da, onların patent portföyü çoğu rakiplerine göre daha şişkin. 

Hiç yorum yok: