27 Nisan 2013 Cumartesi

Diferansiyel Akım Kesici Tipleri

Diferansiyel akım kesicilerin performansı
AC tipi
Yaygın uygulama
AC tipleri kaçak alternatif akımları ortaya çıkarmaktadır. Çoğu durumda (akımların uygulamalarında) 50/60 Hz’lik alternatif akımlarda, algılayıcı olarak kullanılmaktadır.
A tipi - Özel uygulamalar: tahsis edilmiş hatlar
A tipi diferansiyeller AC tipi özelliklerin dışında doğru akım bileşenli kaçakları da ortaya çıkarmaktadır.Hatalı akımlar sinüzoidal olmadığı her seferinde kullanılmaktadırlar.
  • Konut alanlarında, ocak veya pişirme plakası, çamaşır makinası özel hatlarında.
  • Doğru akım kaçakları oluşturabilecek sınıf 1 cihazların bulunduğu diğer tesisatlarda, frekans dönüştürücülü hız ayarlayıcıların olduğu akımlarda...

Hpi tipi - Özel uygulamalar
Hpi tipi diferansiyeller, standart tarafından konan zorunlu seviyenin çok üzerinde vakitsiz akım kesimlerine karşı ek muafiyet içererek alternatif ve sürekli (A tipi) bileşkeli artık akımları ortaya koymakta ve - 25°C + 40°C, arasında çalışmakta, özel durumlarda da (yeni NF C 15-100) kullanılırlar ve:
  • Bilgi kaybı, bilgisayarın besleme hatları (banka, askeri üs araç gereçleri, hava ikmal merkezi...)
  • Yıldırım düşme riskinin yüksek olduğu yerler
  • Hatların çok bozulduğu yerler (floresan kullanımı)
  • Hatların çok uzun olduğu yerler.

Hizmet sürekliliği özel durumu
Hizmetin sürekliliği için özel bir dikkatin gerekli olduğu personelsiz bazı konumlarda otomatik şalterlerin zamansız akım kesmesi kabul edilemez (izole edilmiş telefon/TV veya radyo röleli konumlar, pompalama istasyonları...)
Hpi diferansiyel şalteriyle motorlu kumanda ve tekrar kurucu bileşimi optimum bir hizmet sürekliliği elde etmeyi mümkün kılar.
STOP&GO
Şebeke geriliminde meydana gelen dalgalanmalar ve diğer dış etkenler tesisattaki koruma cihazlarını (otomatik sigortalar, kaçak akım koruma anahatarları vs...) zamansız açmalarına neden olabilir. STOP&GO otomatik kapamalı kaçak akım koruma cihazı bağlı bulunduğu devreye şebeke gerilimini yeniden vererek elektrik kesintisinden doğabilecek tüm hataları önler.

Hiç yorum yok: